Teendők

 

A kegyeleti emlékerdőkben az érdeklődők maguk választják ki, hogy elhunyt szeretteik hamvait milyen fához kívánják örök nyugalomra helyezni. Egyéni elképzeléseket figyelembe véve lehetőség van akár még életünk folyamán kiválasztani végső nyughelyünket, amely lehet egy hűs árnyat adó öreg fa tövében, vagy egy fiatal csemete fánál, de akár egy tisztáson is, egy vadrózsabokor oltalmában. Az emlékerdő előre egyeztetett időpont alapján megtekinthető. Erdész munkatársunk készséggel bemutatja a kegyeleti erdőt és segítségére tud lenni az igényeinek megfelelő erdei emlékhely kiválasztásában.

 

 

Letölhető dokumetumok:

 

Adatbekérő lap (2 oldal)
Kiegészítő Adatkezelési Nyilatkozat Letölthető pdf dokumentum

 

Elhalálozás esetén minden esetben meg kell bízni egy temetkezési szolgáltatót a hamvasztás ügyintézésével. Mint minden szolgáltatásnak a hamvasztásnak is a megrendelés az alapja. A hamvasztás megrendelését, teljes körű ügyintézését a temetkezési szolgáltató végzi el. A szolgáltató feladatai közé tartoznak a halotti anyakönyvi kivonat beszerzése, a hiányzó iratok megkérése az illetékes anyakönyvi hivataltól; elhunyt szállítása a hamvasztóüzembe; hamvasztási egységcsomag beszerzése stb. Az erdei temetés bármely szolgáltatónál megrendelhető, azonban előfordulhat, hogy a szolgáltató nincs felkészülve az erdei temetés megszervezésére. Ebben az esetben elegendő a hamvak kiadatását kérni és felvenni a kapcsolatot ügyintéző munkatársainkkal megrendelés rögzítése és egyeztetés céljából.

 

A hamvasztás megrendelését követően a hamvasztóüzem általában 1-2 héten belül kiszállítja a hamvakat a hamvasztást ügyintéző temetkezési szolgáltatóhoz. Ezidő alatt ki lehet választani a sírhelyet, amennyiben előzetesen ez még nem történt meg.  A hamvak a temetés helyszínére juthatnak a temetkezési szolgáltató által, vagy akár az Emlékerdő képviselője által.

 

 

Sírhely választás: 

 

Helyszíni megtekintés alkalmával erdész munkatársunk készséggel bemutatja a kegyeleti erdőt és segítségére tud lenni az igényeinek megfelelő erdei emlékhely kiválasztásában. A sikeres emlékfa kiválasztása után az üzemeltető elkészíti a rendelkezési jog átadásáról szóló szerződést és a hamvak befogadásáról szóló nyilatkozatot. A befogadó nyilatkozat birtokában a temetkezési szolgáltató kiadja a hamvakat emlékerdőben történő elhelyezésre. A sírhely rendelkezési jogának megvásárlását igazoló számlát a befogadó nyilatkozattal egyidejűleg állítjuk ki, melyet postázunk a rendelkező címére.

 

 

 

 


Horgony

 

 

EmlékErdő
EmlékErdő ÖkoInnovációs Kegyeleti Kft.