Sírhelyek

 

Felgyorsult világunkban sokan szeretnének olyan költségkímélő és mégis méltó megoldást találni a hamvak elhelyezésére, ahol az örök nyugalom valóban örökre szól. Ahol nincsenek rejtett költségek, nincs sírgondozási kötelezettség, nincs temetőfenntartási díj és a sírkőkészíttetés feladata sem terheli a hozzátartozókat. Egy természetes erdei környezet méltóbb nyughely tud lenni, egy elhanyagolt temetői sírnál. 

 

A kegyeleti emlékerdőkben személyes igényeknek megfelelő erdei temetkezési helyet tudunk biztosítani mindazoknak, akik természetesebben, élettelibben képzelik el azt a környezetet, amit ma temetőnek nevezünk. Az emlékerdőben a halál nem feltétlenül az elmúlást jelenti, hanem éppen az örökkévalóságot. A szellem örökkévalóságát, az energia halhatatlanságát. Az élet ugyanúgy része a halálnak és az elmúlásnak, mint az elmúlás lehet része egy új élet születésének. Az erdészetek által kijelölt területeken, a hozzátartozók az előzetesen kiválasztott erdei fa gyökereihez helyezik el az elhunyt hamvait, egy KÖRNYEZETBARÁT URNÁBAN. A fa gyökerei a lebomló urnából és a hamvakból felszívják az értékes tápanyagokat. Mintegy metaforikusan fenntartva az élet örök körforgását és csodálatos emléket állítva az egykoron élőnek.

 


A kegyeleti emlékerdő előnyei: 

 

Környezetbarát és méltóságteljes lehetőség a hamvak végleges elhelyezésére

Egyszeri kiadást jelent a hozzátartozóknak – (A hagyományos sírkertekben és temetőkben a rendelkezési jog lejárta után újra kell fizetni a díjat) 

Az emlékerdőben a megváltási időszak lejártával sincs kihantolás – (A hagyományos temetőkben, amennyiben nem történik meg a sírhely újraváltása, a temető üzemeltető kiüríti az adott sírhelyet és az ott található maradványokat pedig a temető egy távolabbi területén kijelölt, közös parcellába helyezi)

Költségkímélő – megfizethető sírhely árak, nincs temető fenntartási díj, nincs temetőn belüli szállítási díj, nincsenek sírhely gondozási költségek stb.

Az erdőben nincs szükség sírkőre – a sírkő állítás több százezer forintos költsége komoly terhet róhat a hozzátartozókra

Egyedi igényeknek megfelelő, európai színvonalú temetkezési szertartás

Az emlékerdő lehetőséget teremthet egy bensőségesebb, személyesebb hangvételű búcsúra,  akár a hozzátartozók aktív részvételével

Szociális temetéseknél előnyt jelenthet, hogy nincs számottevő munkavédelmi veszélyforrás, nincsenek morális vagy etikai problémák
A történelmi egyházak támogatják a kegyeleti erdőben történő temetkezést -egyházi és polgári búcsúztatókra egyaránt van lehetőség

 

 

Sírhely típusok: Közösségi fa, Egyedi fa, Családi fa, Csemete fa

 

Közösségi fa azt jelenti, hogy az emlékfa körül lévő temetkezési helyek egyenként kerülnek értékesítésre. Az Közösségi fához tartozó, maximum 12 sírhely közül - egy szerződésen belül - csak egyetlen sírhely kerül megváltásra. Ez azt jelenti, hogy egy Közösségi fához akár 12 egymástól független személy is temetkezhet. Ez a sírkertekben lévő urnafalakhoz hasonló konstrukció, ahol egy urnafalon belül több urnatartó rész van. Az emlékfa körüli szabad sírhelyeket bárki megvásárolhatja, de a sírhelytulajdonos nem az egész emlékfával, csak a megvásárolt sírhellyel vagy sírhelyekkel rendelkezik. A Közösségi fához tartozó rendelkezési jogot meg lehet váltani 10, de akár 25 évre is.

 

Egyedi vagy családi fának nevezzük azt a fát, ahol az emlékfához elhelyezhető urnák száma egy vagy több. Ebben az esetben a rendelkező személy lehetőséget biztosít családtagok, vagy barátok, ismerősök hamvainak elhelyezésére is. Ideális választás azoknak akik saját emlékfát szeretnének maguknak – pl. egyedül állók, párok, házastársak, családok, esetleg azonos érdeklődésű csoportok, társaságok, nyugdíjas közösségek. A rendelkezési jog megváltható 25 és 50 évre.

 

 


 

Sírhely kategóriák:

 

A sírhelyeket a rendelkezési jog időtartamától és urnaelhelyezéstől függően 6 alapkategóriába soroljuk: 

 

1.

Közösségi fa 10 évre

2.

Közösségi fa 25 évre

3.

Egyedi/családi fa 25 évre

4.

Egyedi/családi fa 50 évre

 


 

KÖZÖSSÉGI FA 10 ÉVRE:  
 • A Közösségi fánál lévő sírhelyek közül csak 1 urnasír váltható meg (ez hasonló konstrukció a temetőkben lévő urnafalakhoz)
 • Maximálisan elhelyezhető urnák száma 12
 • Nincs újraváltási kötelezettség és a 10 éves rendelkezési jog lejárta után sincs kihantolás
 • Nincs sírfenntartási kötelezettség, nincs sírfenntartási díj, nincs szükség sírkő készítésre
 • Költségkímélő megoldás a hamvak elhelyezésére

<<<< vissza a kategóriákhoz


 

KÖZÖSSÉGI FA 25 ÉVRE:  
 • A Közösségi fánál lévő sírhelyek közül csak 1 urnasír váltható meg (ez hasonló konstrukció a temetőkben lévő urnafalakhoz)
 • Maximálisan elhelyezhető urnák száma 12
 • A rendkívül hosszú rendelkezési jog biztosítja a háborítatlan nyugalmat és a megemlékezés lehetőségét minimum 25 éven keresztül
 • Nincs sírfenntartási kötelezettség, nincs sírfenntartási díj, nincs szükség sírkő készítésre
 • Költségkímélő megoldás a hamvak elhelyezésére

<<<< vissza a kategóriákhoz


 

EGYEDI/CSALÁDI FA 25 ÉVRE:

 
 • Egyedi/családi fánál az emlékfa kizárólagosan a rendelkező egyénhez, vagy párhoz tartozik
 • Az emlékfánál maximálisan elhelyezhető urnák száma 1-12
 • A rendelkezési jog biztosított 25 évre (hagyományos temetőkben általában 10 évre szól a rendelkezési jog urnasírhelyek esetén
 • Nincs sírfenntartási kötelezettség, nincs sírfenntartási díj, nincs szükség sírkő készítésre
 • Egyedi sírjelző tábla, egyéntől, személyiségtől függően
 • Megfelelő nyughely lehet egyedül állóknak, pároknak, házastársaknak

EGYEDI/CSALÁDI FA 50 ÉVRE:

 
 • Egyedi/családi fánál az emlékfa kizárólagosan a rendelkező egyénhez, vagy párhoz tartozik
 • Az emlékfánál maximálisan elhelyezhető urnák száma 1-12
 • A rendkívül hosszú rendelkezési jog biztosítja a háborítatlan nyugalmat és a megemlékezés lehetőségét minimum 50 éven keresztül
 • Nincs sírfenntartási kötelezettség, nincs sírfenntartási díj, nincs szükség sírkő készítésre
 • Egyedi sírjelző tábla, egyéntől, személyiségtől függően
 • Megfelelő nyughely lehet egyedül állóknak, pároknak, házastársaknak, családtagoknak, azonos érdeklődésű csoportoknak, barátoknak. 

 

 

A sírhely választással és teendőkkel kapcsolatos információ a TEENDŐK menüpontban található. 

 

Az emlékerdő előre egyeztetett időpont alapján megtekinthető. Erdész munkatársunk készséggel bemutatja a kegyeleti erdőt és segítségére tud lenni az igényeinek megfelelő erdei emlékhely kiválasztásában. Időpont egyeztetéshez kérjük vegye fel a KAPCSOLATOT az Emlékerdő ügyfélkapcsolati központjával.

 

 

 

 

 

EmlékErdő
EmlékErdő ÖkoInnovációs Kegyeleti Kft.